Cookieverklaring Pubhopper

Deze cookieverklaring is gericht op alle activiteiten op alle websites en apps van Pubhopper B.V. en Pubhopper NL B.V., hierna te noemen “Pubhopper”. Pubhopper maakt op zijn websites en applicaties gebruik van cookies, trackers, scripts en social media buttons (hierna samen: Technologieën) die Pubhopper helpt een betere, snellere en veiligere ervaring te bieden. Ook via derden die door Pubhopper zijn ingeschakeld worden deze Technologieën geplaatst. Uiteraard neemt Pubhopper jouw privacy met betrekking tot deze Technologieën erg serieus. Voor meer informatie over de manier waarop met je gegevens wordt omgaan kan de privacyverklaring van Pubhopper worden geraadpleegd. Pubhopper wil je door middel van deze cookieverklaring graag uitleggen wat de gebruikte Technologieën zijn en waarom deze gebruikt worden. Mocht je toch nog vragen hebben over het gebruik van Technologieën of over je privacy met betrekking tot de Technologieën dan kun je contact opnemen via info@pubhopper.nl.

Welke Technologieën gebruikt Pubhopper?

Zoals hierboven reeds genoemd maakt Pubhopper gebruik van verschillende Technologieën voor het verzamelen van gegevens. Zo wordt gebruik gemaakt van scripts, iBeacons, Bluetooth en cookies. Hieronder zullen de gebruikte Technologieën uitgelegd worden.

  1. Wat is een script?

Een script is een stukje programmacode dat wordt gebruikt om een website goed te laten functioneren en interactief te maken. Deze code kan worden uitgevoerd op de server van Pubhopper of op jouw apparatuur.

  1. Wat is een iBeacon?

Een iBeacon is een signaal uitzendend apparaat bedoeld om je via een bluetoothverbinding op je telefoon (automatisch) te laten inchecken bij het café waar je bent. Dit signaal is voor ieder café uniek en elk café zal dus afzonderlijk verbinding met jouw telefoon moeten maken.

  1. Wat is bluetooth?

Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen op korte afstand. Pubhopper gebruikt deze technologie om verbinding te maken tussen je mobiele device en de iBeacon van het café om je automatisch te laten inchecken in het café en te voorkomen dat dit handmatig moet.

  1. Wat zijn cookies?

Een cookie is een eenvoudig klein tekstbestand dat met pagina’s van de website van Pubhopper wordt meegestuurd en door je webbrowser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Sommige cookies helpen slechts bij één websitebezoek de link te leggen tussen jouw activiteiten op de website. Andere cookies blijven bewaard op de harde schijf van je computer en worden op het moment dat je onze website opnieuw bezoekt teruggestuurd naar servers van Pubhopper of die van derde partij die de cookie voor ons heeft geplaatst.

  1. Wat zijn social media-buttons?

Naast cookies maken de websites en de app ook gebruik van social media-buttons. Deze buttons zijn opgenomen om webpagina’s en functionaliteiten in de app te kunnen promoten (‘liken’), of delen op sociale netwerken als Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Youtube. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Youtube zelf afkomstig zijn.

Waarom maakt Pubhopper gebruik van deze Technologieën?

Pubhopper plaatst cookies, iBeacons en scripts met verschillende doeleinden namelijk: functionele-, analytische- en marketingdoeleinden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende doeleinden voor het gebruik van deze Technologieën.

  1. Functionele doeleinden

Pubhopper maakt gebruik van verschillende Technologieën om er voor te zorgen dat de website en app goed fungeert en gemakkelijk te gebruiken is. Voor dit doeleinde worden scripts, iBeacons, bluetooth en cookies gebruikt. Scripts zorgen er voor dat de website interactief is en dat zodra jij ergens op klikt er ook daadwerkelijk wat gebeurt. Cookies worden gebruikt om functies zoals het selecteren van abonnementen mogelijk te maken. Zonder cookies zou de website het door jou geselecteerde abonnement niet kunnen onthouden. Ook het onthouden van je adres is een functie die zonder cookies niet zou werken. Sommige van de Technologieën die gebruikt worden voor functionele doeleinden zijn zo essentieel voor de werking van onze website dat deze niet uit te schakelen zijn. Deze Technologieën zullen niet langer dan een aantal uur na je websitebezoek bewaard worden.

  1. Analytische doeleinden

Pubhopper analyseert, door middel van cookies en data uit de iBeacons, je gedrag op onze website én in onze app. Om onze website en app te kunnen verbeteren en aan te kunnen passen aan jouw wensen is het noodzakelijk dat wij deze analytische cookies plaatsen. Wij hopen op deze manier onze website en app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij houden bijvoorbeeld bij welke cafés het meest bezocht worden en welke café jouw best match is.

  1. Marketingdoeleinden

Pubhopper hoopt uiteraard dat jij de website zo vaak mogelijk gebruikt en de app zoveel mogelijk gebruikt en maken daarom gebruik van cookies en trackers om te adverteren. Door middel van cookies kan Pubhopper voor jou interessante aanbiedingen en/of kortingen aanbieden. Voor dit doeleinde analyseert Pubhopper onder andere hoe vaak je onze website en/of app gebruikt en welke producten je interessant vindt. Zo kan Pubhopper het aanbod en advertenties beter op jouw wensen aanpassen.

Lijst van gebruikte technologieën door Pubhopper

Naam: Wordt gebruikt in: Doel:
JWT Token authentication, CSRF Cookie Pubhopper app Inloggen en sessies
Google analytics cookies Pubhopper app/website Analyse
Google FireBase Performance cookies Pubhopper app Prestaties van de app verbeteren voor gebruiker.
iBeacon Pubhopper app Informatieverstrekking

 

Beveiliging van je gegevens door Pubhopper en door derden

  1. Beveiliging van jouw gegevens door Pubhopper

Pubhopper neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via: info@pubhopper.nl.

  1. Technologieën van derden

Wij maken zoals eerder benoemd gebruik van Technologieën van derden. Deze derden helpen ons bij het bereiken van de omschreven doeleinden. Pubhopper staat derden niet toe je gegevens te gebruiken voor hun eigen doeleinden of doeleinden die niet overeenkomen met onze doeleinden zoals omschreven in deze verklaring. Met derden die in onze opdracht Technologieën plaatsen op onze website sluiten wij verwerkersovereenkomsten om eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens te waarborgen. Wij blijven verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in opdracht van Pubhopper.

Wat zijn jouw rechten?

  1. In- en uitschakelen van cookies en het verwijderen van cookies

Je kunt je voorkeuren met betrekking tot de Technologieën (op internet vaak alleen cookies genoemd) altijd aanpassen. Ook is het mogelijk reeds geplaatste cookies (dit is de enige Technologie die data op jouw apparaat opslaat) te verwijderen. Door het uitschakelen van de Technologieën is het mogelijk dat onderdelen van onze website niet langer zullen werken. Essentiële Technologieën voor de werking van de website (waaronder enkele scripts en cookies) kunnen niet gedeactiveerd worden. Door op een van onderstaande links te klikken vind je hoe je per browser je instellingen kan veranderen en eventueel je cookies kan verwijderen:

  1. Recht op inzage, correctie of verwijdering van uw gegevens

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van je gegevens (zie voor meer informatie onze privacyverklaring). Om misbruik te voorkomen kan Pubhopper je bij een dergelijk verzoek vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. Voor verzoeken kun je contact met Pubhopper opnemen via info@pubhopper.nl. Pubhopper zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

  1. Tips, vragen en klachten

Voor meer informatie omtrent het privacybeleid en de verwerking van je persoonsgegevens word je verwezen naar de privacyverklaring. Als je vragen of klachten hebt met betrekking tot het cookiebeleid dan staat Pubhopper je graag te woord. Daarnaast zijn tips of suggesties hebt ter verbetering van ons cookiebeleid van harte welkom. Je kan contact met Pubhopper opnemen via: info@pubhopper.nl.

  1. Autoriteit persoonsgegevens

Op grond van de General Data Protection Regulation (GDPR) heb je naast het de mogelijkheid je klacht bij Pubhopper in te dienen, het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Je kan hierover contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.