Op zoek naar een café in Delft?

Ben jij een echte caféganger en op zoek naar een café in Delft? Wij van Pubhopper helpen je op weg. Delft is natuurlijk immens populair onder studenten dankzij de TU Delft. Niet alleen onder Nederlanders, maar ook bij buitenlandse studenten staat de TU hoog aangeschreven. Waar studenten zijn, is feest. Bij feest horen cafés, kroegen, bars, pubs en discotheken. Laat Delft nu over een uitgebreid en bruisend uitgaanscentrum beschikken.

Overzicht

Eetcafés, Grand Cafés, Bierhuizen en meer…

Bekende namen zijn Grand Café Willem van Oranje (vernoemd naar Neerlands bekendste Willem die vermoord werd in Delft), Eetcafé De Waag, Bierhuis De Klomp, Koffiebar Kek, Belgisch Biercafé Belvedère, Café de Oude Jan, Stadscafé Barbaar, Eetcafé de Ruif, Café de Wijnhaven en Restaurant & Bar LEF. Zoals je ziet, een kroegentocht is zo geregeld in Delft. Wil je weten welke cafés er allemaal zijn in Delft en wil je de juiste keuze maken?

Wil je weten welke pubs, (eet)cafés en kroegen er allemaal zijn in Delft en wil je de juiste keuze maken? Download de Pubhopper app voor iOS of Android en krijg een overzicht van alle kroegen en zie direct welke bij jou past.

App Store Google Play

Cultuur in Delft

Je kunt niet alleen voor het stappen terecht in Delft. De stad heeft veel meer te bieden dan dat. Ook voor weekendjes weg is Delft dé stad bij uitstek. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Oude Kerk én de Nieuwe Kerk. De Oude is een gotische kerk die gekenmerkt wordt door de scheve toren, vandaar de bijnaam Scheve Jan. De Nieuwe Kerk is vooral bekend om het Praalgraf van Willem van Oranje. Heb je niks met kerken, maar meer met musea? Het Vermeer Centrum in de stad hangt vol met de werken van de beroemdste Delftenaar, Johannes Vermeer. En wie kent het beroemde Delfts Blauw niet? Royal Delft is een 17e-eeuws museum dat vol staat met aardewerken met deze typisch Hollandse Delftsblauwe kleur.

Ontspannen, lekker eten en gezellig drinken

Na een dag door de stad geslenterd te hebben is het tijd voor ontspanning en om leuke dingen te doen. Waar doe je dat? In een gezellig eetcafé of biercafé natuurlijk. Relax en pak een lekker biertje in één van de vele cafés en kroegen die Delft rijk is. Geniet van de gemoedelijkheid om je heen en laat je meeslepen in de gezelligheid waar Delft om bekend staat. Bij een lekker drankje hoort natuurlijk ook iets te happen. Wil je het simpel houden? Neem een echte kroegsnack, zoals een bittergarnituurtje of een tosti. Op zoek naar iets uitgebreiders? Ook geen probleem. Delft heeft naast alle pubs en cafés ook een enorme hoeveelheid restaurants. Lekker uit eten gaan in Delft is dan ook zo geregeld. Geniet van lekkere tapas uit de mediterrane keuken, van de Italiaanse cucina in plaatselijke trattoria’s of gewoon van een oer-Hollandse biefstuk met pepersaus.

Uitgaan in Delft

Weekend weg met vrienden, vriendinnen of collega’s? Dan móet je wel uitgaan in Delft. De uitagenda of uitgaansagenda van Delft staat bomvol met te gekke feesten, festivals en fantastische evenementen. Stappen in Delft is een begrip. Waarom? Delft staat vanwege de TU natuurlijk bekend als studentenstad en daarom is er elke avond wel iets te doen in de stad.

Een bekend fenomeen onder Delftenaren is het happen en stappen. De avond begint in de kroeg of café waar de feestvierders hun avondje uit aftrappen met een kleine versnapering. Onder het genot van een lekker biertje of wijntje wordt alvast een bodempje gelegd voor een onvergetelijke avond. Bij dat bodempje blijft het natuurlijk niet. Naarmate de avond vordert en het steeds gezelliger wordt trekken de cafégangers dieper de stad in en gaan ze op zoek naar een discotheek of club waar de voetjes van de vloer kunnen. Waar komen ze dan uit? Bij STECK! STECK is een podium voor bands en DJ’s in Delft. De club beschikt over een 14 meter lange bar waar vanuit stevige cocktails en perfect getapte biertjes worden geserveerd. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag worden hier de fijnste platen gedraaid door DJ’s uit binnen- en buitenland. De perfecte afsluiting van een topavond!

Alternatieven voor happen en stappen

Mocht je nou niet zo gek zijn op clubs of DJ’s en ga je liever iets anders doen? Bowlen is ook erg populair in Delft. Begin de avond met een fanatiek potje bowl met je maten of chickies en sluit ‘m af met een gezellige borrel in één van de vele biercafés of pubs. Ga naar een karoakebar en laat je van je beste kant zien (of horen) en doe mee een pubquiz. Zoals je leest, een avondje uit of stappen in Delft is zo gepiept.

Activiteiten en evenementen in Delft

Delft bruist het hele jaar door van de activiteiten. In de uitagenda staan alle evenementen, uitjes en andere leuke bezigheden, zoals tours die je kunt boeken. Eén van die uitjes is de Koldertocht. De Koldertocht is een stadswandeling door de binnenstad van Delft. Dodelijk saai horen we je denken. Nou, niet helemaal. Een vrolijke acteur of actrice neemt je mee door de historie van Delft en geeft je allerlei interessante en op waarheid beruste feitjes mee. Maar daar blijft het niet bij, want je wordt ook doodgegooid met tal van nutteloze leugens waar je niks mee kunt. Het leuke is dat je niet weet wanneer de acteur of actrice liegt en dat is het spel. Heb jij de leugens wel door?

Zoals gezegd is er het hele jaar wel iets te doen in Delft. Bekende evenementen zijn het MidZomerNacht Festival, de Bierbeurzen en het jaarlijkse Jazz Festival van Delft. Eén van de bierbeurzen is het Flink Gegist Festival waarbij twaalf verschillende brouwerijen de lekkerste biertjes voor je tappen. Er komen brouwerijen uit de regio, zoals Kompaan en De Molen, en er zijn internationale gasten uit bijvoorbeeld Estland en Ierland. Het perfecte evenement voor de echte bierliefhebber. Naast deze evenementen biedt de stad ook allerlei theatervoorstellingen, muziekavonden, markten, lezingen, concerten en workshops.

5 populaire cafés in Delft

Wij van Pubhopper hebben een top 5 cafés in Delft voor je samengesteld. Deze lijst is gebaseerd op onze persoonlijke bevindingen en op beoordelingen van onze Pubhoppers. Kun jij je vinden in deze lijst of ben je het niet eens met onze keuzes? Laat een reactie achter onderaan deze blog of neem contact ons op. Nieuwsgierig naar andere steden, bekijk hier de top 5 van Amsterdam en hier de top 5 van Eindhoven.

Overzicht

Reageer op deze blog

Jouw reactie wordt gewaardeerd

Geef een reactie

Join the community

Download nu jouw gratis app!

Vind altijd en overal de pub, het café of restaurant dat het beste bij jou past. Profiteer van unieke creditdeals bij aangesloten horeca. Ga challenges aan met je vrienden, voeg events toe aan je kalender en verdien Badges.

appvoorbeeld-startscreen-4-2023