Op zoek naar een café in Eindhoven?

Ben jij een echte kroegtijger en op zoek naar een café in Eindhoven? Wij van Pubhopper helpen je op weg. Eindhoven, de stad die bekend staat om Philips, PSV én een bruisend uitgaansleven. Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven en sindsdien gaan de stad en innovatie hand in hand. Eindhoven is één van populairste en meest drukbezochte steden van Noord-Brabant. Niet gek dus dat de stad enorm veel bruine cafés, eetcafés, kroegen, pubs, clubs en restaurants herbergt. Het meest in het oog springende gebied is Stratumseind. Een 225 meter lange straat met meer dan 50 horecagelegenheden. Een droom voor elke Pubhopper. In hoeveel cafés check jij in?

Overzicht

Bruine cafés, eetcafés, Grand Cafés en meer…

In totaal zijn er meer dan 225 cafés en kroegen in Eindhoven. Genoeg dus voor een kroegentocht. Van typisch oer-Hollandse bruine cafés tot Grand Cafés en van simpele eetcafés tot trendy pubs. De keuze is reuze en niemand zal zich vervelen in deze bruisende stad. Ga naar het gezellige centrum en val van de ene in de andere kroeg. Bekende namen als de Stadsbrouwerij Eindhoven, De Vooruitgang, Berlage Kitchen & Bar, Grand Café de Wildeman Eindhoven, Café Wilhelmina, Shots Shooterbar Eindhoven en de Drinkers Pub. Check-in met Pubhopper, ga challenges aan met je vrienden en verdien badges.

Restaurants

Happen en stappen wint aan populariteit is ook in Eindhoven een begrip. Happen en stappen is niks anders dan de avond aftrappen met een lekker hapje in één de vele restaurants om vervolgens de nacht af te sluiten in het café, de kroeg of in een discotheek. Populaire restaurants in Eindhoven zijn Restaurant Usine, Sopranos Food & Grill, Restaurant Dijk9, Restaurant Rodeo Eindhoven, Restaurant De Luytervelde en Tipico Zarzo. Geniet van een heerlijk diner en ga daarna gezellig stappen met je vrienden in één van de vele cafés die Eindhoven rijk is.

Wil je weten welke pubs, (eet)cafés en kroegen er allemaal zijn in Eindhoven en wil je de juiste keuze maken? Download de Pubhopper app voor iOS of Android en krijg een overzicht van alle kroegen en zie direct welke bij jou past.

App Store Google Play

Uitgaan in Eindhoven

Zoals gezegd, uitgaan in Eindhoven is makkelijk. Er zijn meer dan 225 cafés en kroegen en dan hebben we de clubs en poppodia nog niet eens meegeteld. De uitgaansagenda van Eindhoven is dus elke weekend overvol. Het centrum van Eindhoven is druk, rumoerig, maar ook altijd beregezellig. Bekende straten zijn De Kleine Berg en natuurlijk Stratumseind. Stratumseind, of in de volksmond Stratum, is the place to be als je uit in Eindhoven bent. Deze immens populaire straat brengt een nieuwe dimensie aan de term uitgaan in Eindhoven. Met meer dan 50 horecagelegenheden, waarvan ongeveer 40 cafés en kroegen, hoef jij je echt niet te vervelen. Check-in bij populaire cafés zoals, Café Costa, Café de Badcuyp, Café de Looier, Café Santé, Café The Jack, Café Thomas of Café Tracé. Ook heeft Eindhoven tal van poppodia, zoals de bekende Effenaar of Altstadt Eindhoven, discotheken en nachtclubs. Het maakt niet uit waar je bent, want zoals je weet Brabantse nachten zijn lang.

Activiteiten en evenementen in Eindhoven

Activiteiten en evenementen zijn er ook genoeg in Eindhoven. Met tientallen festivals, zoals het Wasven, Kamping Kitsch Club en het Alegria Festival, stranden en parken, recreatieplassen, zonovergoten terrasjes en zelfs een openlucht bioscoop biedt Eindhoven meer dan genoeg mogelijkheden om optimaal van de zomer te kunnen genieten. Neem een duik in de IJzeren Man, een natuurzwembad net buiten het centrum van de stad. Kom tot rust aan het water of wees lekker actief met een van de vele (water)activiteiten, aquarolling, boogschieten of mountainbiken.

Natuur & cultuur

Ben je op zoek naar cultuur en natuur? Dat komt goed uit, want Eindhoven is één van de groenste steden van Nederland. Ontdek de vele stadsparken, zoals het Stadswandelpark, Philips de Jonghpark en de Karpendonkse Plas. Leg je kleedje neer en geniet van het rustige leven in een drukke stad. Ook wat betreft cultuur hoef je je in Eindhoven niet te vervelen. Een bezoekje aan het Philips museum mag niet ontbreken als je in de stad bent. Neem verder een kijkje bij één van de vele exposities, ga naar een theatervoorstelling of bekijk een film in de openluchtbioscoop.

5 populaire cafés in Eindhoven

Wij van Pubhopper hebben een top 5 cafés in Eindhovenvoor je samengesteld. Deze lijst is gebaseerd op onze persoonlijke bevindingen en op beoordelingen van onze Pubhoppers. Kun jij je vinden in deze lijst of ben je het niet eens met onze keuzes? Laat een reactie achter onderaan deze blog of neem contact ons op. Nieuwsgierig naar andere steden, bekijk hier de top 5 van Rotterdam en hier de top 5 van Groningen.

Overzicht

Reageer op deze blog

Jouw reactie wordt gewaardeerd

Geef een reactie

Join the community

Download nu jouw gratis app!

Vind altijd en overal de pub, het café of restaurant dat het beste bij jou past. Profiteer van unieke creditdeals bij aangesloten horeca. Ga challenges aan met je vrienden, voeg events toe aan je kalender en verdien Badges.

appvoorbeeld-startscreen-4-2023